Freightened – El cost real del transport marítim

DOCSBARCELONA/Edició 2016 / Festival / Secció Oficial / Freightened – El cost real del transport marítim

LA HISTÒRIA

El 90% dels productes que consumim a occident es fabriquen a fora i arriben fins a nosaltres transportats en contenidors per mar. La indústria del transport en contenidors ha revolucionat el món tant com la impremta o Internet. No obstant, el seu funcionament i regulació presenta importants incògnites que queden amagades de la opinió pública. Qui mou els fils d’aquest multimilionari negoci? Fins a quin punt les polítiques de control estan supeditades als interessos de la indústria? Com afecta als recursos naturals de mars i oceans?

Aquesta investigació transoceànica ens revela els mecanismes i perills d’una indústria plena de secrets i que sosté la clau de la economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització.


EL DIRECTOR

Als seus inicis Denis Delestrac va treballar com a fotògraf i escriptor als Estats Units. El 2001 comença la seva carrera al món del cinema quan coneix al llegendari fotògraf Steve McCurry, que desprès es convertiria en el protagonista del documental The Face of the Human Condition. Aquesta va ser la primera entrega de la sèrie Nomads, que va portar al jove director arreu del món i va forjar la seva veu creativa. Al 2009 es va associar amb el productor executiu Mark Achbar (director de The Corporation) i va filmar Pax Americana. El film va rebre nombrosos premis i va conduir a Denis cap al seu següent documental, Sand Wars. Amb Sand Wars va guanyar 15 premis, incloent un Gold Panda, el Greenpeace Prize i un Gemini Award.

El col·loqui amb Denis Delestrac es farà en castellà, sense traducció a l’anglès.

FESTIVALS I PREMIS

San Francisco Green Film Festival – EUA, 2016

Freightened – El cost real del transport marítim | Edició 2016, Festival, Secció Oficial | , ,

Freightened – El cost real del transport marítim

Denis Delestrac

Catalunya, França (2016)

84min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Anglès, Francès

Producció executiva: Carles Brugueras, Marieke van den Bersselaar, Laurent Mini, Karim Samaï

Fotografia: Jordi Esgleas

Edició: Dragomir Bajalica

So: Jordi Esgleas

Producció: Polar Star Films

Web: freightened.com