Experimento Stuka

SINOPSI

En plena Guerra Civil, quatre pobles de Castelló van despertar bombardejats i 38 veïns hi van perdre la vida. 80 anys després, la troballa d’uns arxius militars secrets rebel·len que l’atac formava part d’un experiment de guerra. L’èxit letal de l’operació va propiciar la construcció en massa d’una arma destinada a destruir Europa durant l’encara insospitada Segona Guerra Mundial.  

D’ençà dels bombardejos, el silenci i la ignorància de qui havia estat realment responsable de les morts indiscriminades es va apoderar dels quatre pobles atacats. Fins avui, ningú sabia que havien sigut víctimes d’experiments militars nazis. La revelació i reconstrucció d’aquest episodi negre als veïns dels pobles, posa en evidència que conèixer la nostra història, no obre ferides, sinó que les tanca.


ELS DIRECTORS

Pepe Andreu. Director i guionista. Llicenciat en Ciències de la Informació (Imatge i So). Acumula més de 20 anys d’experiència professional com a realitzador i director de reportatges i documentals per a televisió. Entre el 2007 i el 2009 va ser cap d’unitat del Departament de Promocions de RTVV. Actualment coordina el programa de ràdio i televisió Una habitació pròpia, produït per SUICAfilms per À punto (Espanya).

 

Rafa Molés. Director i guionista. Llicenciat en Periodisme, té més de 19 anys d’experiència en el sector audiovisual. Va rebre el premi “Periodista de l’Any” a la III Edició dels Premis de Periodisme de la Comunitat Valenciana (2012). Professor del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló.

 

 

Ambdós han co-dirigit el llargmetratge documental Five Days to Dance (2014), guanyador del premi Canal + al Festival MiradasDoc i seleccionat al Festival de Sant Sebastià, al DocsBarcelona i al Festival Internacional de Santa Bárbara. També van co-dirigir el documental Sara Baras. Todas las voces (2016), estrenada al Festival de Màlaga i guanyadora del Premi Miradas al Festival Internacional de DocsValencia 2017 (Seleccionat al Festival Internacional de Cinema de Cracòvia i finalista als Premis Forqué 2018).


PREMIS I FESTIVALS

  • Premier catalana al DocsBarcelona
Experimento Stuka | Edició 2018, Secció Oficial - Latitud

Experimento Stuka

Pepe Andreu, Rafa Molés

Espanya (2018)

75min.

VOSCat

Idioma: Català, Castellà, Anglès, Alemany

 

Col•loquis amb els directors a les dues sessions.