Esto es lo que hay

LA HISTÒRIA

Un retrat del grup de rap cubà més popular: Los Aldeanos. El seu missatge contestatari triomfa entre els joves al marge de la cultura oficial. La denuncia de la realitat social de Cuba, amb lletres que descriuen amb un llenguatge directe els problemes diaris de la gent, genera la censura i la opressió del govern castrista. La popularitat del grup creix imparable a Internet, on connecten amb les generacions més joves, fent inútil qualsevol política de repressió.

Observem el dia a dia del grup per l’escena underground de l’illa i la seva evolució musical avança en paral·lel als grans canvis que viu el país. La primer gira mundial coincideix amb l’obertura del règim castrista, on la música i la història es barregen per retratar un canvi època.


LA DIRECTORA

Léa Rinaldi va néixer a França l’any 1982. Va realitzar un Màster d’Audiovisual a la Universitat de la Sorbonne i també un curs de literatura a la Universitat de l’Havana, a Cuba. En els seus inicis, Léa va treballar com a periodista independent i va cobrir l’actualitat cinematogràfica per a Canal+, Ciné Cinéma i MK2. Paral·lelament, va dur a terme els seus propis projectes, curtmetratges i films documentals. Ha realitzat dos documentals sobre l’obra de Jim Jarmusch: Behind Jim Jarmusch (2010) i Travelling at Night with Jim Jarmusch (2014).

El col·loqui amb Léa Rinaldi es farà en castellà, sense traducció a l’anglès.

FESTIVALS I PREMIS

First Look Festival – EUA, 2016

BAFICI – Argentina, 2015

F.A.M.E Film & Music Experience – França, 2015

Festival du Nouveau Cinéma – Canadà, 2015

IN-EDIT Festival Internacional de Cine Documental de Chile – Xile, 2015

Esto es lo que hay | Edició 2016, Festival, Secció Oficial | , , ,

Esto es lo que hay

Léa Rinaldi

França (2015)

100min.

VOSEng

Idioma: Castellà

Producció executiva: Léa Rinaldi / Stephane Plat

Fotografia: Léa Rinaldi

Edició: Coralie Van Rietschoten

So: Raymi Morales Bres

Producció: Aléa FILMS