El Pepe, una vida suprema

Compra aquí les teves entrades
DOCSBARCELONA/Edició 2019 / Sessions especials / El Pepe, una vida suprema

SINOPSI

Orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller (el que li va valer 12 anys de presó) se’ns presenta ‘El Pepe’, expresident d’Uruguai, com un líder global iconoclasta que encara s’atreveix a somiar amb un món millor.

El documental recorre diferents moments en la vida d’en Mújica, fent un retrat amable d’un home humil que es va convertir en president mentre es mantenia fidel a les seves creences, a la vegada que empenyia i encoratjava el canvi. Mentre anem coneixent a l’home que va sorprendre el món pels seus valors i es va convertir en tot un fenomen i referent, descobrim la fascinació de Kusturica per ‘El Pepe’. El director confessa: ‘impressionat per ell i pel seu treball, i celebrant la utopia i la virtut, vaig fer aquesta pel·lícula’.


DIRECCIÓ

Emir Kusturica és un director de cinema i músic serbi. Amb una impressionant sèrie de llargmetratges internacionalment aclamats, Kusturica es va convertir en un dels directors de cinema més creatius durant les dècades dels 80 i 90. El seu debut al cinema amb Te acuerdas de Dolly Bell? (Sjecas li se, Dolly Bell) el 1981 va merèixer el Lleó d’Or al Festival de cinema de Venècia. Amb Papá está en viaje de negocios (1985), va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cinema de Cannes, cinc premis iugoslaus, i va ser nominada als premis Oscar a la categoria de Millor Pel·lícula en llengua estrangera. Kusturica va continuar realitzant pel·lícules de renom internacional, incloent el seu debut als Estats Units, amb la comèdia d’humor absurda, El somni d’Arizona (1993), i va tornar a guanyar la Palma d’Or l’any 1995 amb la comèdia negra Underground. Amb el seu darrer documental, El Pepe, una vida suprema, s’asseu a la taula amb José Mújica, expresident d’Uruguai. Acompanyats també de la dona d’en Pepe, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i debaten sobre el sentit de la vida des d’una perspectiva política, filosòfica, estètica i fins i tot poètica.


PREMIS I FESTIVALS

  • Skopje International Film Festival, Macedonia, 2019
  • Istambul Film Festival, Turquia, 2019
  • Amiens Film Festival, França, 2019
  • Ji.hlava International Documentary Film Festival, Rep. Txeca, 2018
  • La Biennale de Venècia, Itàlia, 2018. Premi CICT-UNESCO
  • Festival Rec de Tarragona, Catalunya, 2018
El Pepe, una vida suprema | Edició 2019, Sessions especials

El Pepe, una vida suprema

Emir Kusturica

Argentina, Uruguai (2018)

73min.

VOSAng

Idioma: Castellà

Cerimònia d’entrega de premis + projecció