Dolphin Man

SINOPSI

A quanta profunditat pots arribar amb una sola alenada d’aire? Ens submergim en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol, el primer capaç de submergir-se a 100 metres sense respiració artificial i que va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen. Una història immersiva, una experiència sensorial i transformadora sota l’aigua.

Dolphin Man ens apropa a la vida del llegendari bussejador per apnea que va servir d’inspiració de la pel·lícula de culte “The Big Blue” de Luc Besson. Va viatjar per tot el món, promovent la urgència i necessitat dels humans de tornar a connectar amb la natura. Un retrat íntim de la seva vida que revela com ‘l’home-dofí’ va forçar els límits del cos i la ment, no només per batre rècords sinó també amb l’esperança de descobrir l’afinitat més profunda entre els éssers humans i el mar.


EL DIRECTOR

Lefteris Charitos va estudiar cinema al Royal College of Arts de Londres. Ha dirigit diverses sèries de ficció i no ficció per a la televisió grega, incloent-hi les aclamades sèries de documentals històrics com ara 1821 i The Journey of Food. Dolphin Man és el seu primer llargmetratge documental.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Thessaloniki International Film Festival, Grècia, 2017
  • Adelaide International Film Festival, Austràlia, 2017
  • Tokyo International Film Festival, Japó, 2017
  • Miami International Film Festival, EUA, 2018
Dolphin Man | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Dolphin Man

Lefteris Charitos

Grècia, Canadà, França, Japó (2017)

80min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Anglès, Francès, Italià, Japonès, Grec

 

Col·loquis amb el director a les dues sessions.

*Nota: els col·loquis es realitzaran en anglès i no hi haurà traducció simultània.

 

 

També disponible a: