Cold Case Hammarskjöld

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

L’any 1961, el secretari general de les Nacions Unides, el suec Dag Hammarskjöld, va morir en un misteriós accident d’avió a Ndola, Zàmbia. Vestit com un autèntic explorador i lluint un casc de safari, el director Mads Brügger es converteix en investigador per descobrir la veritat sobre aquella estranya mort.

Entre teories conspiratòries i els secrets que envolten el cas, el cineasta i l’investigador aficionat Göran Björkdahl, estan determinats a trobar noves pistes sobre què va causar aquell fatídic accident aeri. Coquetejant obertament amb la imatge de si mateixos com a homes colonials que ocupen el continent africà, aquesta investigació criminal els portarà a trobar i descobrir noves i desconcertants petjades del colonialisme: crims molt pitjors dels que podrien haver imaginat.


DIRECCIÓ

Mads Brügger és un periodista danès, presentador de televisió, autor i realitzador. Ha escrit diversos llibres, ha treballat com a periodista per a revistes i diaris, i és productor de programes de ràdio guardonats. Va ser presentador del programa de televisió The 11th Hour i del telenotícies Deadline. Brügger també és el creador de la docuserie satírica Danes for Bush i els documentals The Red Chapel (Premi del Jurat del Documental Mundial de Cinema, Festival de Cinema de Sundance 2010) i The Ambassador (Festival de Cinema de Sundance 2012).

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Sundance Film Festival, World Cinema Documentary Competition, EUA, 2019
  • Göteborg Film Festival, Nordic Documentary Competition, Suècia, 2019
Cold Case Hammarskjöld | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Cold Case Hammarskjöld

Mads Brügger

Dinamarca, Noruega, Suècia i Bèlgica (2019)

128min.

VOSCat, VOSAng

Idiomes: Anglès, francès, bemba, suec i danès