Chris the Swiss

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

A principis dels 90, la Guerra de Iugoslàvia va esclatar i joves de tot Europa hi van anar a lluitar, entre ells, un periodista suís que van trobar mort a Croàcia uniformat com un mercenari. Vint anys més tard, la cineasta Anja Kofmel investiga el perquè de la seva mort i què va portar el seu cosí a la guerra.

Gràcies a un diari que en Chris va deixar, Anja Kofmel comença a imaginar com van ser els últims mesos de vida del seu cosí. El que comença com una curiositat per entendre les motivacions d’un noi suís de 27 anys per acabar formant part d’un grup de mercenaris armat (PIV), a molts quilòmetres de distància de casa seva, es converteix en una personal i acurada investigació que reuneix a testimonis com els membres de la seva família, els seus ex-companys periodistes, mercenaris del PIV i, fins i tot, l’ex terrorista “Carlos El Chacal”. La visió que poc a poc es va creant en l’imaginari de la Anja Kofmel sobre els últims mesos de vida d’en Chris, es transforma un món animat molt personal que ens recrea la història d’una mort anunciada.


DIRECCIÓ

Anja Kofmel va estudiar animació a l’Escola de Disseny i Art de Lucerna (HSLU). Durant aquest temps, Anja va passar un semestre a l’Escola Nacional Superior d’Arts Decoratives (ENSAD) a París. El 2009, va completar els seus estudis i va rebre un diploma en disseny visual, especialitzant-se en animació. El seu projecte final va ser Chrigi, un curtmetratge premiat i molt aclamat que tracta del brutal assassinat del seu cosí Christian Würtenberg. Després de llicenciar-se, Anja es va enfocar en treballar com a cineasta d’animació i documentals independent, així com il·lustradora. Sempre interessada en ampliar els seus estudis, va assistir a diversos tallers en el camp de la narració, creació de guions gràfics i producció. Entre 2015 i 2017, va passar la major part del seu temps a Croàcia i Alemanya liderant un equip internacional d’animadors com a directora i líder artística d’Anima Doc Chris the Swiss, que és una aproximació més detallada de l’assassinat del seu cosí. Durant aquest temps, també va fundar la seva pròpia productora Asako GmbH a Zuric. En 2018, va acabar la seva primera pel·lícula documental Chris the Swiss.


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2018
  • Festival de Cinema Europe de Sevilla, Espanya, 2018
  • Locarno IFF, Suïsa, 2018
  • Karlovy Vary IFF, República Txeca, 2018
Chris the Swiss | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Chris the Swiss

Anja Kofmel

Suïssa, Croàcia, Alemanya, Finlàndia (2018)

90min.

VOSCat, VOSAng

Idiomes: Alemany suís, alemany i anglès