Cachada

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. Als assajos s’adonen que han educat els seus fills sense pair el dolor del passat. El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa.

Després de formar una petita companyia, accepten el repte de fer una obra interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals. Al cap d’un temps, el grup La Cachada Teatro va sorprendre la cineasta Marlén Viñayo, que, meravellada per la valentia d’aquestes dones per afrontar el seu passat i secrets més profunds, va decidir registrar com les arts escèniques han canviat les seves vides.


DIRECCIÓ

Marlén Viñayo (Lleó, Espanya, 1987) es va graduar el 2011 en Comunicació Audiovisual a la Universitat Carlos III de Madrid i el 2012 va cursar un Màster en Cinema Documental i Societat a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). El 2008 inicia la seva carrera professional i des de llavors ha treballat en diferents productores de cinema, televisió i publicitat a Espanya, EUA i El Salvador, on ha exercit càrrecs de directora, productora i guionista. Entre els seus treballs com a productora es troben els documentals per a televisió: Separated: Children at the Border (PBS Frontline), The Gang Crackdown (PBS Frontline) i Remembering Archbishop Oscar Romero (Americas now, CCTV). Ha dirigit els curtmetratges documentals Voces en el muro, Los buenos maestros i Dicen que i va ser guionista de la campanya publicitària Yo doy el rostro por ellas (UNFPA) i assistent de direcció i directora de fotografia en el llargmetratge documental La senyora que feia senyors, seleccionat en diversos festivals nacionals i internacionals com Miradocs Barcelona i États Généraux Du Film Documentaire (Lussas, França) i emès a TV3 Catalunya (Espanya). Resideix a El Salvador des de 2013, on funda la productora La Jaula Abierta, especialitzada en produccions documentals. Cachada és el seu primer llargmetratge documental com a directora.


PREMIS I FESTIVALS

  • South by Southwest, EUA, 2019. Premi del Públic
Cachada | Edició 2019, Secció Oficial - Latitud

Cachada

Marlén Viñayo

El Salvador (2019)

82min.

VOSAng

Idioma: castellà

Col·loqui amb la directora després de les projeccions.

 

Amb la col·laboració de: