Bridges of Time

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Una lliçó de muntatge per celebrar el cinema com a màquina del temps. La curiositat insaciable dels vells mestres de la New Wave bàltica manté viva l’essència d’agafar una càmera i sortir a filmar el món. Un monument a la vida amb una sensibilitat a l’altura dels mestres homenatjats. Un poema cinematogràfic sobre poetes de cinema.

Descobrim la generació de cineastes de la New Wave del cinema Bàltic, artistes gairebé oblidats que es movien per passió. A principis dels seixanta, quan els pioners francesos del cinéma vérité es van proposar aconseguir un nou realisme, els bàltics van viure el naixement d’una fornada de documentalistes que apostava per la poesia. La força visual del seu cinema agafa una nova dimensió quan observem aquelles imatges en contraposició a la realitat actual. Un monument a la vida que demostra la màgia del cinema per crear ponts temporals impossibles amb una sensibilitat poètica a l’altura dels mestres homenatjats.


DIRECCIÓ

Audrius Stonys és un documentalista lituà aclamat mundialment. Nascut el 1966 a Lituània, Stonys es Membre de l’Acadèmia de Cinema Europeu i de l’European Documentary Network. Va començar la seva activitat artística durant els últims anys de l’Imperi Soviètic i des de llavors ha realitzat més de 14 pel·lícules com a realitzador i productor independent, que han estat premiades internacionalment. El 1992 va rebre el Premi Félix de l’European Film Academy pel documental Earth of the Blind, i el 2002 va rebre el Premi Nacional de Cultura i Arts Lituà. El seu documental Ramin, creat en col·laboració amb VFS films, va rebre la nominació per representar a Lituània als Premis Oscar el 2012.

Kristine Briede és una cineasta letona i productora de projectes culturals i socials. El 2006 va rebre el premi “Tres germans” pel projecte K@2 Karosta, sobre la regeneració d’una antiga base militar soviètica, atorgat pel Ministeri de Cultura de Letònia. Al llarg de tota la seva carrera, ha rebut nombrosos reconeixements pels seus projectes a Letònia en els camps de creació tan dispars com l’art, el cinema i la integració social. Ha produït i dirigit més de 10 documentals i curtmetratges.


PREMIS I FESTIVALS

  • Latvian National Film Award “Lielias Kristapas”, Letonia, 2018, Premi al Millor Documental
  • Karlovy Vary International Film Festival, República Txeca, 2018
  • Batumi International Art-house FF, Georgia, 2018, Menció Especial del Jurat
Bridges of Time | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Bridges of Time

Audrius Stonys, Kristīne Briede

Letònia, Lituània, Estònia (2018)

78min.

VOSCat, VOSAng

Idiomes: Letó, lituà, estonià, rus, hebreu

Col·loqui amb el director després de les projeccions.

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció