Botero

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Qui s’amaga darrera l’artista conegut com “el Maestro”? Un accés sense precedents ens revela els secrets més íntims del caràcter i la creativitat de Fernando Botero. El pintor autodidacta colombià, d’origen molt humil, repassa la seva vida i recorda els obstacles que va haver de superar abans de convertir-se en un dels artistes contemporanis més rellevants mundialment.

Tot i que l’obra de Botero és fàcilment reconeixible per la gran majoria, la seva vida i personalitat són pràcticament desconegudes. Un retrat que ens apropa a la figura de l’artista des de la seva vessant més humana i ens descobreix l’essència del seu art. Dècades d’invisibilitat i incomprensió, o la tràgica mort del seu fill de quatre anys, són episodis que han marcat la seva vida i que l’artista ha sabut plasmar magistralment en la seva extensa obra. A través dels seus propis records i reflexions i d’un ampli repertori de testimonis com familiars, historiadors, comissaris i acadèmics, ens desvelen els secrets més íntims i les conviccions més profundes de Fernando Botero. Una crònica poètica d’una intensa vida i del poder d’una visió artística incomparable.


DIRECCIÓ

 

Don Millar és un director canadenc de cinema i televisió que treballa internacionalment des de la seva residència a Vancouver. Els seus treballs com a director previs inclouen el documental sobre el canvi climàtic OIL SLICK, la pel·lícula biogràfica FULL FORCE sobre l’estrella de rugbi Harry Jones, i ficció OFF THE CLOCK. Millar també ha dirigit múltiples projectes de publicitat corporativa. Millar és un artista visual, fotògraf i videoartista, i antic membre de la taula directiva de la Galeria d’Art Contemporània de Vancouver. Ha estudiat literatura anglesa, pintura i cinematografia.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Sonoma Film Festival, EUA, 2019
  • Arte Careyes, Mèxic, 2019
  • Miami International Film Festival, EUA, 2019, Documentary Achievement Award Competition
  • Palm Springs International Film Festival, EUA, 2019, John Schlesinger Award Competition
  • Morelia International Film Festival, Mèxic, 2018

Botero

Don Millar

Canadà, Xina, Colòmbia, França, Itàlia, Monaco i EUA (2018)

83min.

VOSCast

Idiomes: Anglès, castellà, francès i italià

Col·loqui amb el director i part de l’equip després de les projeccions.

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció