Bikes vs Cars

LA HISTÒRIA

Estem immersos en una gran crisi global que tard o d’hora s’haurà d’afrontar: el canvi climàtic, l’esgotament dels recursos fòssils, la contaminació urbana i dels oceans. En aquest context la bicicleta s’erigeix com una poderosa eina pel canvi. No obstant, és una lluita de David contra Goliat, ja que la indústria automobilística inverteix milions de dòlars per mantenir el seu negoci. Actualment es venen més cotxes que mai i hi ha més de mil milions de vehicles a tot el món.

Activistes i pensadors de tot el món, des de São Paulo a Los Angeles, passant per la situació idíl·lica de Copenhaguen, s’organitzen per canviar la situació i aconseguir ciutats més sostenibles. Juntament amb els ciutadans que es neguen a deixar d’anar amb bicicleta, tot i l’augment del ciclistes morts en accidents de trànsit, realitzen un petit gest que pot provocar gran canvis.


EL DIRECTOR

Fredrik Gertten va néixer a Malmo (Suècia) el 1956. La seva reconeguda carrera com a periodista i director es caracteritza per l’interès per les històries petites que tenen un impacte global. Les seves últimes pel·lícules, Bananas!* (2009) i Big Boys Gone Bananas!* (2011), s’han estrenat a Sundance i a la Berlinale i s’han exhibit en més de 100 països.


FESTIVALS I PREMIS

Tempo Documentary Festival (Tempo Documentary Award) – Sweden, 2015

SXSW – USA, 2015

Full Frame Documentary Film Festival – USA, 2015

Ambulante – Mexico, 2015

Washington DC Film Festival – USA, 2015

Bikes vs Cars | Docs&Teens, Edició 2016, Festival | , ,

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten

Suècia (2015)

91min.

VOSCat

Idioma: anglès, portugès, castellà

Producció executiva: Alexandra Galvis, Chris Paine, Fredrik Gertten, Maria Farinha Films

Fotografia: Kiki Allegier, Janice D’Avila

Muntatge: Benjamin Binderup

So: Alexander Thörnqvist

Música: Florencia Di Concilio

Producció: WG Film

Distribució: Autlook Filmsales