Avec un sourire, la revolution

Compra aquí les teves entrades
DOCSBARCELONA/Edició 2019 / Secció Oficial - Panorama / Avec un sourire, la revolution

SINOPSI

Què va passar l’1 d’octubre? Una mirada inèdita del procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies, son els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.

Des del 2010, la gran majoria dels catalans han expressat la seva voluntat de celebrar un referèndum d’autodeterminació. Independentment de si votessin Sí o No a la independència, la voluntat de votar és compartida per molts. Davant d’aquest situació, el govern espanyol es manté ferm: és il·legal. Una pel·lícula que serveix per a agafar perspectiva històrica d’uns fets no molt llunyans. Entre testimonis de la primera línia política (Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat i Jordi Cuixart) i molts altres protagonistes, molts d’ells en presó preventiva, exiliats o jutjats, assistim a les mobilitzacions que han tingut lloc a Catalunya, no només arrel del procés d’autodeterminació, sinó també durant èpoques passades que crèiem superades.


DIRECCIÓ

Alexandre Chartrand (Canadà, 1977), després d’uns anys dedicat a l’edició de pel·lícules documentals, dirigeix el seu primer documental el 2016 Forbidden People, que ens porta fins a la tardor de 2014, quan el líder català, Artur Mas, liderant el moviment nacionalista a Catalunya, va començar el que seria una consulta a gran escala per comprometre a tota la ciutadania a manifestar les seves demandes a Madrid. Fascinat per la cultura catalana, l’ha convertit en el seu tema predilecte, dedicant el seu següent documental al referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Avec un sourire, la revolution, 2018.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Festival cinéma du monde de Sherbrooke, Quebec, 2019
  • Rendez-vous Québec cinema, Montréal, Canadà, 2019
  • Rencontres internationales du documentaires de Montréal, Canadà, 2018 – Premi Magnus-Isacsson
Avec un sourire, la revolution | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Avec un sourire, la revolution

Alexandre Chartrand

Canadà (2018)

87min.

VOSCat, VOSAng

Idiomes: català, francès i castellà

Col·loqui amb el director i protagonistes després de la projecció.