Aquarela

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Com seria una pel·lícula si el seu personatge principal no fos ni humà ni animal, sinó un element de la naturalesa? Victor Kossakovsky construeix un viatge èpic per la bellesa transformadora i la força omnipotent de l’aigua i ens recorda que els humans som insignificants davant la voluntat capritxosa de l’element més preciós de la Terra.

Des de les precàries aigües gelades del llac Baikal a Rússia fins a la devastadora força de l’huracà Irma a Miami, passant per l’espectacular Salto del Ángel a Veneçuela, l’element líquid se’ns presenta en les seves múltiples  personalitats amb una sorprenent claredat cinematogràfica. Rodada a 96 fotogrames per segon, Aquarela no deixa indiferent, alhora que proposa una profunda reflexió: aquest és el planeta de l’aigua, els humans només l’ocupem i vivim en ell.


DIRECCIÓ

Victor Kossakovsky és un realitzador de documentals innovador que ha estat guardonat amb més de 100 premis en festivals nacionals i internacionals. La seva peculiar filmografia abasta molts temes diferents, però sempre explora la interacció de la realitat i els moments poètics. Va començar la seva carrera cinematogràfica a l’estudi de documentals de Leningrad com ajudant de càmera, assistent de direcció i editor el 1978. Va estudiar guions i direcció a Moscou HCSF en 1986-1988. El 1989 va dirigir la seva primera pel·lícula Losev i, el 1992, el seu documental més famós, The Belovs, que va guanyar el Premi VPRO Joris Ivens, el Premi del Públic a IDFA i dotzenes d’altres premis en festivals internacionals de tot el món. El 2011, Vivan Las Antipodas! va ser seleccionada com la pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Venècia. En moltes de les seves pel·lícules, com amb Aquarela, Kossakovsky ha estat simultàniament director, editor, cinematògraf i escriptor. Continua com a professor i mentor d’aspirants a cineastes i documentals a nivell mundial.


PREMIS I FESTIVALS

  • Glasgow Film Festival, Escòcia, 2019
  • DocPoint Tallinn, Estònia, 2019
  • DocPoint Helsinki Documentary Film Festival, Finlàndia, 2019
  • Sindance Film Festival, EUA, 2019
Aquarela | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Aquarela

Victor Kossakovsky

Regne Unit, Alemanya, Dinamarca i EUA (2018)

98min.

VOSAng

Idiomes: Rus, anglès, castellà (pràcticament sense diàlegs)

15 de maig: cerimònia inaugural + projecció

Q&A amb Victor Kossakovsky després de la sessió

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció