All Governments Lie

SINOPSIS

Als anys 60, la columna setmanal del periodista nord-americà I.F. Stone va marcar una època desemmascarant la corrupció i mentides del govern. En els temps actuals, on els grans mitjans de comunicació formen part d’imperis mediàtics sotmesos als interessos de governs i corporacions, la reivindicació de la figura d’I.F. Stone és més necessària que mai.

Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i defensen el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta.

El documental posa cara i dóna veu als noms que hi ha darrera temes tant espinosos com el cas Snowden, les foses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans. Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman i Michael Moore, entre d’altres, ofereixen el seu testimoni en un documental que està produït per Oliver Stone.


EL DIRECTOR

Alfred Peabody és director i periodista, guanyador d’un premi Emmy l’any 1989 per una de les seves pel·lícules per a televisió. Va ser director durant set anys de l’aclamat programa d’investigació The Fifth Estate per a la CBC, la televisió pública canadenca. L’any 2003 va ser productor del documental Perfect Illusions, sobre els trastorns alimentaris entre els joves i emès per la PBS.

All Governments Lie | Edició 2017, Festival, Sessions especials

All Governments Lie

Alfred Peabody

Canadà (2016)

90min.

VOSCat

Idioma: Anglès

 

Amb la col·laboració de: