A Good American

LA HISTÒRIA

Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònica, filtrar-la per objectius i oferir els resultats a temps real sense envair la privacitat. El sistema era perfecte, només tenia un problema: era massa barat.

Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre. Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center. Les seves revelacions sobre el funcionament de l’agència d’informació més important del món ens descobreix l’entramat politico-econòmic que mou els fils de la nostra societat.


EL DIRECTOR

Friedrich Moser va néixer el 1969 a Àustria. Està llicenciat en història i estudis germànics per la Universitat de Salzburg. La seva carrera professional va començar com a periodista de televisió a Itàlia. El 2001 va fundar la productora de cine i televisió blue+green communication.

El col·loqui amb el director es farà en anglès sense traducció.

FESTIVALS I PREMIS

Palm Springs IFF (Best of Fest) – EUA, 2016

IFF Rotterdam – Països Baixos, 2016

Festival Millenium Bruxelles – Bèlgica, 2016

CPH:DOX – Dinamarca, 2015

DOC NYC – EUA, 2015

A Good American | Edició 2016, Festival, Secció Oficial | , ,

A Good American

Friedrich Moser

Àustria (2015)

100min.

VOSCat

Idioma: Anglès

Producció executiva: Peter Janecek

Fotografia: Friedrich Moser

Edició: Jesper Osmund, Kirk von Heflin

So: Michael Ploederl

Música: Christopher Slaski, Guy Farley

Producció: Blue+green communication

Web: www.blueandgreen.info