El caso Alcàsser. 1er Capítol

Compra aquí les teves entrades
DOCSBARCELONA/Edició 2019 / Sessions especials / El caso Alcàsser. 1er Capítol

SINOPSI

El caso Alcàsser és una sèrie documental de 5 capítols que analitza i investiga un dels casos més controvertits de la història d’Espanya. El triple assassinat de tres adolescents va commocionar el 1992 els fonaments de la societat espanyola, traspassant límits no només per la seva duresa sinó també per la seva impactant retransmissió mediàtica. 25 anys després, la resolució del cas i les seves conseqüències segueixen generant polèmica.

DIRECCIÓ I CREACIÓ

Apassionat de l’audiovisual, Elías León Siminiani ha investigat diferents formats i gèneres. Dins el seu treball de ficció cinematogràfica destaquen Ludoterapia (2007) i El Premio (2011), nominat al Goya al millor curtmetratge. En no-ficció destaca la sèrie de micro assajos fílmics Conceptos clave del mundo moderno, que compta amb quatre entregues (La Oficina (1998), El Permiso (2001), Digital (2003) i El tránsito (2009)), les quals s’han alçat amb més de 50 guardons internacionals. Es va endinsar en el “diari fílmic” con Límites 1ª persona (2009), guanyadora del Concurs Iberoamericà “Versión Española” (TVE). El seu primer llargmetratge Mapa (2012) es va alçar, entre altres, amb el premi al Millor Documental Europeu en el SEFF 2012, el de Millor Documental al Festival Int. Cinema Indep. Roma 2013 i SER nominat al Goya 2013 com a millor documental. El va seguir Apuntes para una película de atracos (2018) presentada a la secció “Nous Directors” del Festival Internacional San Sebastian 2018. En televisió destaca la seva col·laboració amb la productora Bambú per la qual va codirigir Refugiados (La Sexta / BBC) el 2013. En 2017 va formar dupla creativa amb el productor Ramón Campos per emprendre la minisèrie documental Operación nenúfar: el caso asunta (Atresmedia / Netflix), que es va alçar amb el Premi Descobriment de l’any al FesTVal de Vitòria 2017. El seu treball més recent, també en col·laboració amb Ramón Campos per Bambú és El caso alcásser (Netflix). Es tracta de la primera sèrie documental original de Netflix a Espanya.

 

Ramón Campos, des dels inicis de Bambú Producciones, és el creador i productor executiu de tots els productes que surten d’aquesta companyia, juntament amb la seva sòcia Teresa Fernández-Valdés. La seva implicació en els projectes abasta tot el procés: des de la generació de la idea i la seva venda, fins al disseny visual i narratiu, passant per la supervisió de càsting, música, muntatge. D’aquesta manera, neixen sèries com Gran ReservaGran HotelVelvet, Bajo Sospecha, Tiempos de Guerra o Fariña, que s’han venut a nivell internacional. Atresmedia i BBC Worldwide es van unir l’any 2014 per coproduir la sèrie The Refugees, de la qual el productor executiu ha estat showrunner. En aquest mateix any, Ramón Campos produeix el seu primer llargmetratge titulat El Club de los Incomprendidos, posant èmfasi a la versatilitat dels projectes que dirigeix. En 2016, Netflix es fixa en Bambú Produccions i decideix apostar pel saber fer del productor executiu per produir la primera sèrie original de la plataforma de streaming a Espanya, Las Chicas del Cable. El Caso Asunta (Operación Nenúfar) és la primera sèrie documental sota el segell de Ramón Campos, Elías León Siminiani i Bambú Producciones. El Caso Alcàsser, sobre el crim comès a la localitat valenciana en la dècada dels 90, és un altre dels documentals que el productor executiu de Bambú Produccions està actualment produint per Netflix. Actualment, Ramón Campos es troba immers en la producció d’Instint, 45 Revoluciones i Alta Mar, les noves ficcions de Bambú Producciones per a Movistar +, Antena 3 TV i Netflix, respectivament.

El caso Alcàsser. 1er Capítol | Edició 2019, Sessions especials

El caso Alcàsser. 1er Capítol

Elías León Siminiani

Espanya (2019)

Idioma: Castellà

DocsBarcelona realitzarà una projecció en primícia del primer capítol de la nova sèrie documental original de Netflix.

Col·loqui amb el director i equip després de la projecció.