DocsBarcelona anuncia un nou acord amb MIA, Mercato Internazionale Audiovisivo

• L’acord té com a objectiu establir una connexió entre la indústria documental italiana i l’espanyola.

• DocsBarcelona col·labora ja amb altres 5 festivals i mercats internacionals

Tal com ha anunciat DocsBarcelona al GMG d’IDFA (Amsterdam), DocsBarcelona i Rome MIA Market han posat en marxa la seva col·laboració, signant un acord de col·laboració per tal de reforçar la connexió entre professionals d’ambdós països, com la promoció de la circulació de les seves respectives obres. L’acord d’intercanvi consisteix en la recomanació de sis pel·lícules espanyoles per a la programació de la secció documental del MIA i sis pel·lícules de producció italiana per a la programació del DocsBarcelona. A més, els projectes procedents d’ambdós països tindran avantatges a l’hora d’inscriure’s a les activitats d’indústria d’ambdós mercats, i els equips dels dos festivals estaran en constant contacte per establir connexions i fer accions promocionals en els seus respectius esdeveniments.

MIA és el primer mercat italià que convergeix tots els segments de la indústria audiovisual (cinema, sèries i documental) creats i produïts per ANICA (Associació Nacional de Cinema i Audiovisuals) i APA (Associació de Productors Audiovisuals), MIA compta amb el suport de la Ministeri per al Desenvolupament Econòmic, ICE (Agència de Comerç Italià per a la promoció global i la internacionalització de les empreses italianes), el Ministeri del Patrimoni i les Activitats Culturals, Programa MEDIA de la Unió Europea, EURIMAGES del Consell d’Europa i Regió Laci. Compta amb més de 2000 professionals de 58 països que participen a cada edició ubicada al cor de Roma, MIA és una valuosa plataforma per als principals agents de la indústria cinematogràfica nacional i internacional com ara productors i distribuïdors de contingut, un lloc on establir i reforçar les relacions comercials entre els líders del mercat mundial.

DocsBarcelona és el principal punt de trobada i mercat de la indústria documental internacional, amb 450 professionals acreditats de 35 països cada any i 1.800 visitants a les activitats d’industria. Una programació professional que es desenvolupa paral·lelament a un festival competitiu amb 22.200 espectadors. DocsBarcelona compta amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), l’Ajuntament de Barcelona, ​​Europa Media, la Diputació de Barcelona, ​​l’ICAA (Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals d’Espanya) i CCCB.

Altres festivals internacionals com East Doc Platform, FipaDoc, DocsMX o el ForoLau del Festival de Cinema de Sant Sebastià, ja formen part de la xarxa de col·laboradors DocsBarcelona. Aquests acords faciliten l’intercanvi de projectes entre festivals i mercats i pretenen donar més visibilitat i oportunitats d’internacionalització als projectes que participen a la indústria i al mercat de finançament de DocsBarcelona.

27/11/2019 General