DocsBarcelona inaugurarà amb Aquarela, la darrera pel·lícula de Victor Kossakovsky

DOCSBARCELONA obrirà la seva 22a edició el 15 de maig amb Aquarela, un viatge transformador per la bellesa i la força omnipotent de l’aigua signat pel gran director Victor Kossakovsky, que ens acompanyarà en la nit inaugural del festival als Cinemes Aribau Multicines.

 

AQUARELA

Regne Unit, Alemanya, Dinamarca i EUA. 2018. 98’

Com seria una pel·lícula si el seu personatge principal no fos ni humà ni animal, sinó un element de la naturalesa? Victor Kossakovsky construeix un viatge èpic on l’aigua n’és la protagonista i ens recorda que els humans som insignificants davant la voluntat capritxosa de l’element més preciós de la Terra.

 

                

 

El virtuosisme tècnic d’Aquarela aconsegueix una experiència cinematogràfica immersiva: sense estructura narrativa aparent i al ritme d’una colpidora banda sonora, la pel·lícula és un cant al poder creatiu de l’aigua però també a la seva capacitat de destrucció, en ple canvi climàtic.

 

 

 

El cineasta rus torna al DocsBarcelona set anys després de presentar ¡Vivan las antípodas! (2012) i oferirà l’endemà, dijous 16 de maig a les 19h, una masterclass al Teatre del CCCB.

 

Victor Kossakovsky és un realitzador de documentals innovador que ha estat guardonat amb més de 100 premis en festivals nacionals i internacionals. La seva peculiar filmografia abasta molts temes diferents, però sempre explora la interacció de la realitat i els moments poètics. Va començar la seva carrera cinematogràfica a l’estudi de documentals de Leningrad com ajudant de càmera, assistent de direcció i editor el 1978. Va estudiar guions i direcció a Moscou HCSF en 1986-1988. El 1989 va dirigir la seva primera pel·lícula Losev i, el 1992, el seu documental més famós, The Belovs, que va guanyar el Premi VPRO Joris Ivens, el Premi del Públic a IDFA i dotzenes d’altres premis en festivals internacionals de tot el món. El 2011, Vivan Las Antipodas! va ser seleccionada com la pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Venècia. En moltes de les seves pel·lícules, com amb Aquarela, Kossakovsky ha estat simultàniament director, editor, cinematògraf i escriptor. Continua com a professor i mentor d’aspirants a cineastes i documentals a nivell mundial.

 

Ves-te preparant per la 22a edició del DocsBarcelona del 15 al 25 de maig 2019. T’hi esperem!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de totes les novetats

 Més informació sobre la programació del festival properament

01/04/2019 General