DocsBarcelona estrenarà Avec un sourire, la révolution!, el documental canadenc sobre l’1 d’octubre

Avec un sourire, la révolution!, la primera producció internacional sobre el procés que ens apropa a la revolució dels somriures.

DocsBarcelona acollirà la premiere espanyola del documental canadenc Avec un sourire, la révolution! (Amb un somriure, la revolta), la primera producció internacional sobre el procés.

El director quebequès Alexandre Chartrand, autor del documental sobre el 9-N Le peuple interdit, visitarà el festival per presentar en una sessió especial aquest retrat de la primera línia de lluita durant els fets de setembre i octubre de 2017. La seva càmera captura la brutalitat policial, recull el testimoni d’activistes de base i protagonistes anònims, i en paral·lel entrevista líders polítics, com Carles Puigdemont, Mireia Boya, Sergi López, Jordi Cuixart, Quim Arrufat o Lluís Llach. El documental, batejat amb el títol d’una de les seves cançons, mostra com la creixent repressió es va combatre amb un somriure imbatible a Catalunya.

 

 

Avec un sourire, la révolution! Quebec. 2018. 87’

¿Què va passar l’1 d’octubre a Catalunya? Una visió externa del procés d’autodeterminació ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, protagonistes anònims, líders catalans, mobilitzacions espontànies i accions policials son els testimonis d’un retrat cinematogràfic que ens demostra com la repressió es pot combatre amb un somriure.

 

 

 

Alexandre Chartrand, el director

Alexandre Chartrand (Canadà, 1977), després d’uns anys dedicat a l’edició de pel·lícules documentals, dirigeix el seu primer documental el 2016 Forbidden People, que ens porta fins a la tardor de 2014, quan el líder català, Artur Mas, liderant el moviment nacionalista a Catalunya, va començar el que seria una consulta a gran escala per comprometre a tota la ciutadania a manifestar les seves demandes a Madrid. Fascinat per la cultura catalana, l’ha convertit en el seu tema predilecte, dedicant el seu següent documental al referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Avec un sourire, la revolution, 2018.

 

 

Ves-te preparant per la 22ena edició del 

DocsBarcelona del 15 al 25 de maig 2019. T’hi esperem!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de totes les novetats

 Més informació sobre la programació del festival properament

21/03/2019 General