Petitet, nominada als Gaudí a millor pel·lícula documental

Petitet, el documental de Carles Bosch que va inaugurar el DocsBarcelona 2018, irromp a la nominació dels Gaudí!

Petitet, la pel·lícula inaugural de la 21ª edició del DocsBarcelona, guanyadora del Premi del Públic, i que va triomfar en les sales del DocsBarcelona del Mes durant el mes de juny passat, ha estat seleccionada com a candidata per optar a guanyar el Premi Gaudí a Millor Pel·lícula Documental.

El documental, que parla de la peculiar promesa que el genial gitano català, Joan Ximénez Valentí (Petitet), va fer a la seva mare abans de morir, ve ser seleccionada finalista fa uns mesos per optar a la carrera de nominats als Premis Gaudí 2019 i el passat dimarts 11 de desembre, l’Acadèmia del Cinema Català va donar a conèixer la nominació de Petitet, juntament amb les altres tres pel·lícules nominades: ‘Comandant Arian’, d’Alba Sotorra; ‘I hate New York’, de Gustavo Sánchez i ‘Trinta lumes’, de Diana Toucedo.

El documental explica la història de Petitet, ex-músic i fill d’un dels ‘palmeros’ del mític Peret. Passada la cinquantena, vol complir la promesa que li va fer a sa mare abans de morir: portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre. El somin comença a fer-se realitat quan reuneix una banda de músics gitanos (genials però indisciplinats) per intentar tocar al costat d’una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu!

Petitet és conscient que per portar a terme la seva promesa, haurà de superar molts obstacles: amb pocs recursos econòmics, haurà de fer ‘feinetes’ puntuals, com comprar i vendre ferralla. Tampoc té contactes de pes a les institucions i no li resulta fàcil accedir als músics de grans orquestres simfòniques. Malgrat tots els entrebancs i minvat de facultats per culpa de la malaltia, s’adonarà que en són molts (gitanos i no gitanos) aquells que ja han decidit mantenir-se fidels al seu costat i fer realitat el seu gran somni.

 

 

 

 

L’acte en el que es van anunciar totes les nominacions a la onzena edició del Premis Gaudí va tenir lloc a La Pedrera, presentat pels actors Núria Prims i David Verdaguer. La Gala dels Premis Gaudí, que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques catalanes de l’any, se celebrarà el proper 27 de gener al Palau de Congressos de Catalunya.

Tota la informació sobre els Premis Gaudí, aquí.

13/12/2018 General