DocsBarcelona projectarà en exclusiva les primeres imatges del documental de Netflix sobre el ‘procés’ català

PASE EXCLUSIU PER PREMSA I PROFESSIONALS (cal inscripció prèvia)

Data: dijous 17 de Maig de 2018, a les 12:30h

Lloc: Auditori CCCB

 

Les propostes de documentals entorn el conflicte polític que s’està vivint els darrers anys entre Catalunya i Espanya estan començant a agafar força i presència. Entre elles destaca el nou documental de Netflix, Dos Cataluñas, dirigit per Álvaro Longoria i Gerardo Olivares i produït per Morena Films i Sentido Films, que es presentarà al DocsBarcelona d’enguany amb la projecció dels 25 minuts inicials i posterior roda de premsa amb el mateix Álvaro Longoria, el productor Rafael Portela i moderada pel director del festival, Joan Gonzàlez.

La presentació permetrà veure per primer cop i en exclusiva un primer tast de l’ambiciós i esperat documental que Netflix i Morena Films estan preparant per ser estrenada a nivell mundial la propera tardor.

Netflix i el procés

La pel·lícula Dos Cataluñas documenta el conflicte al voltant de les eleccions catalanes del proppassat 21 de desembre. Acompanyant als candidats en el seu recorregut per tota Catalunya, Brussel·les i fins arribar a Estremera, aquest documental mostra la cara mai vista d’aquestes eleccions: el backstage dels mítings, la preparació dels debats i la intimitat dels candidats durant la campanya i la nit electoral. Amb desenes d’entrevistes a intel·lectuals, juristes, polítics, periodistes i ciutadans amb sensibilitats oposades s’intenta aprofundir més enllà dels titulars en el com i el perquè s’ha arribat a aquesta difícil situació. Intervenen al film personalitats com Carles Puigdemont, Inés Arrimadas, Raül Romeva, Miquel Iceta, Elsa Artadi, Jordi Turull, Marta Rovira, Xavier Domènech, David Fernández, Ada Colau, John Carlin, Raphael Minder, Iñaki Gabilondo o Pablo Simón.

Els directors, Álvaro Longoria i Gerardo Olivares

Els directors del documental, Álvaro Longoria i Gerardo Olivares, compten amb una extensa trajectòria dins el món del cinema. Longoria, un dels socis fundadors de Morena Films, ha produït les dues pel·lícules sobre el Che de Steven Soderbergh, així com Looking for Fidel d’Oliver Stone, Campeones de Javier Fesser o Todos lo saben d’Asghar Farhadi. Va guanyar el Goya amb el seu documental Hijos de las nubes, i va estar nominat, també, amb el segon documental, The Propaganda Game. Olivares és cineasta i viatger, ha dirigit desenes de films, de ficció i no ficció. Va realitzar diversos documentals per Televisión Española, amb molt bona acollida de públic, rebent el premi GECA al rècord d’audiència, i ha dirigit pel·lícules com 14 kilómetros, Entrelobos, Hermanos del viento, o El faro de las orcas. Els directors destaquen la “llibertat creativa” amb la que han comptat a l’hora de realitzar el film, permetent, a més, “accedir, amb un documental, a un públic de més de 125 milions de subscriptors a la plataforma”.

Per poder participar en l’acte cal inscripció prèvia i s’ha de tenir l’acreditació professional del festival, ser membre de ProDocs o del Clúster Audiovisual de Catalunya. Si compliu els requisits, us podeu inscriure prèviament a:

https://goo.gl/forms/hg010IbSA7TNznPz1

* Els mitjans de comunicació heu de contactar amb ana@trafalgar.cat

09/05/2018 Festival