Avanç de programació! DocsBarcelona 2018 inaugurarà amb Petitet, de Carles Bosch

DocsBarcelona obrirà la 21a edició el 16 de maig amb la premiere de Petitet, de Carles Bosch

 

PETITET

Catalunya, 2018. Dir. Carles Bosch

El film segueix al músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d’un dels palmeros de Peret, en el seu periple per portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre.

 

     

El nou documental de Carles Bosch, escrit per ell mateix juntament amb David Vidal i produït per Lastor Media, explica la persecució d’un somni del músic Joan Ximénez Petitet, que promet a la seva mare, abans de morir, que portarà la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre. Malgrat totes les dificultats, sumades a la rara malaltia que pateix, la promesa comença a prendre forma quan aconsegueix reunir una banda de músics gitanos (genials però indisciplinats) per intentar tocar al costat d’una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

 

 

El director, Carles Bosch

Carles Bosch és periodista i director de cinema documental de llarga trajectòria que ha rebut multitud de reconeixements nacionals i internacionals; nominat a l’Oscar, l’any 2003, pel film Balseros, guanyador dels premis Gaudí i Goya l’any 2010 per Bicicleta, cullera, poma, i guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Peabody Award o el Premi Ondas. Com a reporter televisiu ha cobert esdeveniments internacionals elaborant reportatges i documentals en més de 30 països, sent també un dels cofundadors del programa de TV3 30 minuts. Ara torna a la pantalla gran amb Petitet, que malgrat parlar d’un músic malalt no és, en paraules del director, “ni un documental hospitalari ni un musical. “És la lluita desigual d’un somiador contra totes les circumstàncies.”

 

 

Ves-te preparant per la 21a edició del DocsBarcelona del 16 al 27 de maig 2018. T’hi esperem!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de totes les novetats

 Més informació sobre la programació del festival properament

14/03/2018 General