Tres dels quatre documentals nominats als Premis Gaudí van projectar-se al DocsBarcelona 2017

La Chana, Classe Valenta Sasha, tres documentals que es van poder veure al DocsBarcelona 2017 arriben a la recta final dels Premis Gaudí.

La pel·lícula que va clausurar el DocsBarcelona 2017 La Chana, escrita i dirigida per Lucija Stojevic; Classe valenta, dirigida per Víctor Alonso Berbel, escrita per Víctor Alonso Berbel, Borja Barrera Allué i Jan Matheu Montserrat i Sasha, escrita i dirigida per Fèlix Colomer són tres de les quatre nominades als Premis Gaudí en la categoria de millor documental que van formar part de la programació de la passada edició del DocsBarcelona. Completa la llista de nominacions el documental Lesa humanitat, escrit i dirigit per Héctor Fáver.

Durant la darrera edició del DocsBarcelona, vam poder comptar amb la presència dels directors i directora  i de part de l’equip de artístic i protagonistes dels tres documentals, que van participar en varis col·loquis amb el públic assistent, una oportunitat única per conèixer de primera mà als directors i protagonistes de les seves històries.

La Chana, Cloenda del DocsBracelona 2017. Ballarina autodidacta, Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, té 67 anys i viu una vida tranquil·la a Catalunya. Entre els anys 1960 i 1970, va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc. De sobte, en el pic de la seva carrera, va desaparèixer d’escena. La Chana revela una història inspiradora entre l’artista a l’escenari i la dona darrere de les escenes.

 

Classe Valenta, Secció Oficial a competició Latitud DocsBarcelona 2017. Durant la campanya electoral del 2015, els creadors del documental van dur a terme un experiment sociològic que consistia en introduir un nou concepte en la parla habitual dels polítics i experts de la comunicació. A través de l’anàlisi de més de 20 experts, s’investiga l’impacte del llenguatge polític en la nostra forma d’entendre el món.

 

Sasha, Secció Oficial a competició Latitud DocsBarcelona 2017. La història d’un nen de vuit anys que viu a Ucraïna amb la seva mare i cinc germans més. Sobreviuen en un entorn de misèria i pobresa, que es complica més arran del conflicte bèl·lic amb Rússia. En Sasha fuig d’aquesta situació i arriba a Catalunya per conviure amb una família catalana.

 

 

30 pel·lícules competiran pels Gaudí en la seva desena edició. Des del DocsBarcelona felicitem i desitgem molta sort a tots els nominats!

La gala tindrà lloc el diumenge 28 de gener a l’Auditori Fòrum-CCIB.

Més informació sobre les nominacions a L’Acadèmia del Cinema Català

18/12/2017 General