AMAZONA, nominada als Goya a Millor pel·lícula iberoamericana

Amazona, el documental de la Clare Weiskopf que va inaugurar el DocsBarcelona 2017, irromp a la nominació dels Goya!

AMAZONA, la pel·lícula inaugural de la 20ª edició del DocsBarcelona i que va triumfar en les sales del DocsBarcelona del Mes aquest passat mes de novembre, ha estat seleccionada com a candidata per optar a guanyar el Premi Goya a Millor Pel·lícula Iberoamericana.

El documental de la directora colombiana Clare Weiskopf, en el que parla de la peculiar relació amb la seva mare, ja ve ser seleccionat fa uns mesos com a representant de Colòmbia en els Premis Goya 2018 i avui, dimecres 13 de desembre, s’ha fet efectiva la nominació d’Amazona, juntament amb les altres tres pel·lícules finalistes: Tempestad(Mèxic), Una mujer fantástica (Xile) i Zama (Argentina).

Amazona va començar com un petit projecte en un taller de desenvolupament impartit per Joan Gonzàlez, director del Festival DocsBarcelona, l’any 2014 i que es va celebrar a Cartagena de Indias. Aquell mateix any va participar en les activitat d’Industry del DocsBarcelona, presentant-se al Pitching Forum 2014 i el 2015 va ser un dels projectes seleccionats als Rough Cuts screenings. És un documental que ha estat acompanyat pel DocsBarcelona  en totes les seves etapes de desenvolupament des dels seus inicis.

La pel·lícula explica la història de la Val, a través de la lent de la seva filla Clare. Després d’una tràgica pèrdua familiar, la Val deixa enrerea als seus fills per endinsar-se a la selva colombiana i comprendre’s a si mateixa com una dona sense els lligams del deure.
Trenta anys després i embarassada, la Clare decideix confrontar a la seva mare per entendre-la i definir la seva pròpia maternitat en termes menys convencionals. Juntes emprenen un viatge per la sevla cap a la voràgine més íntima de la seva relació, el que les portarà a explorar la frontera entre la responsabilitat i la llibertat sense culpes ni retrets. Què significa a ser una bona mare?

 

Els Goya, la gran festa del cinema espanyol, celebrarà la seva 32ª edició el dia 3 de febrer de 2018, en el transcurs d’una gala “innovadora que, un any més, retrensmetrà en directe la 1 de TVE, a partir de les 22:00h. El Madrid Marriott Auditorium Hotel serà el marc d’aquesta cerimònia que produirà Globomedia.

 

Tota la informació sobre els Premis Goya, aquí.

13/12/2017 General