Consulta tota la programació de DocsBarcelona 2017!

Vintena edició de DocsBarcelona, 20 anys de mirades inquietes al món.

El festival s’inaugurarà el 18 de maig amb Amazona i es clourà el 28 de maig amb La Chana.

Per celebrar dues dècades d’història doblem la durada del festival, incrementem el nombre de projeccions i ampliem el palmarès.

La Secció Oficial inclourà 38 títols a competició, distribuïts en tres seccions: Panorama, una selecció dels documentals més recents i rellevants de l’escena internacional, Latitud, reservada a produccions d’Espanya, Portugal i Amèrica Llatina, i What the Doc?, una nova finestra a títols més arriscats i innovadors.

Una mirada inèdita i valenta

Gràcies al compromís dels documentalistes, el festival s’aproparà amb una nova mirada als conflictes de Colòmbia, Síria o Somàlia, a les bambolines de dos casos judicials que han colpit el món (Hacking Justice i The Promise), a les fàbriques tèxtils de la Índia o a les noves veus del periodisme d’investigació. En tots aquests casos, el documental ofereix una mirada inèdita a partir d’un material únic i excepcional, i esdevé un testimoni valent dels nostres temps.

La mirada de les dones

Aquest any DocsBarcelona inaugura i clausura la seva programació amb dues pel·lícules dirigides per dones. A més, prop del 50% de les pel·lícules que conformen la vintena edició estan dirigides o co-dirigides per dones. El divendres 26 de maig a les 17:30h farem una taula rodona oberta al públic amb cinc dones directores – Debra Zimmerman, Roser Corella, Bobbi Jo Hart, Lucija Stojevic i Clare Weiskopf – que aprofundirà en les noves direccions i perspectives del cinema documental.

A més d’Amazona i La Chana, cinc títols de la programació giren al voltant de temàtiques femenines. Fallen Flowers, Thick Leaves, Jericó, Siberian Love, Madame Saïdi i Girasoles de Nicaragua.

Les relacions paterno-filials

La relació entre pares i fills, una temàtica universal que ens interpel·la a tots, també té una destacada presència en la programació d’aquesta edició del festival. Experiències d’infància, les fronteres entre la llibertat i la responsabilitat en la criança, el poder de l’amor o els mètodes educatius alternatius: In loco parentisYou have no idea how much I love you, L’hora dels deures (Deux Cancres), Life to come, Al otro lado del muro i Sasha. 

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

19/04/2017 Edició 2017, Festival