Avanç de programació: ‘Hacking Justice’ (‘El juez y el rebelde’)

Estrena mundial del documental sobre la defensa de Julian Assange, liderada per Baltasar Garzón.

DocsBarcelona compleix 20 anys i per celebrar una edició tan emblemàtica, doblem la durada i incrementem el nombre de pel·lícules. El 19 d’abril donarem a conèixer la totalitat de la programació i es posaran les entrades a la venta.

Un dels títols de la Secció Oficial – Panorama serà la producció hispano-alemana Hacking Justice (El juez y el rebelde), que tindrà la seva estrena mundial al festival, després d’haver participat el 2013 en el mercat de finançament. A partir d’un accés privilegiat als seus protagonistes i a l’ambaixada d’Equador, Clara López Rubio i Juan Pancorbo recullen la lluita del jutge Baltasar Garzón per tal que Suècia retiri l’ordre d’arrest contra el fundador de WikiLeaks.

Baltasar Garzón i Julian Assange protagonitzen aquest documental, amb imatges inèdites de moments de tensió a l’interior de l’ambaixada equatoriana i el patiment i desgast d’Assange, reclòs en 30m2. El jurista espanyol lidera l’equip d’advocats d’Assange des del 2012. Presenciem com es va dissenyant la línia de defensa en un cas sense precedents, que ha de comptar amb grans dosis d’imaginació, coneixement i valor per obrir un nou camí.

Com a rerefons, la lluita pel control de la informació, la influència dels serveis d’intel·ligència, la manca de transparència, la funció dels mitjans de masses i el delicat equilibri entre drets individuals i seguretat estatal. El pròxim 2 d’abril les eleccions a Equador marcaran el futur d’Assange, que podria ser desnonat de l’ambaixada i posteriorment extraditat als Estats Units.

Clara López Rubio és directora i historiadora del cine, especialitzada en la representació de la Guerra Civil espanyola en el documental i la ficció. Juan Pancorbo és periodista i viu a Berlín, on treballa com a traductor i guionista per a la radiotelevisió internacional Deutsche Welle.

Ben aviat anunciarem nous documentals de la vintena edició. Estigueu atents!

22/03/2017 Edició 2017, Festival