NEIX DOCSBARCELONA VALPARAÍSO, DEL 25 AL 30 DE NOVEMBRE

vertical-1

Amb la projecció de la multi guardonada “Sonita”, arrenca el festival Internacional de Cine Documental DocsBarcelona Valparaíso que se celebrarà a la Ciutat xilena del 25 al 30 de novembre de 2016. Amb ell, DocsBarcelona arriba a Xile i amplia la seva xarxa a 3 festivals, junt amb els de Barcelona (20 anys) i Medellín (4 anys).

En la seva primera edició, el festival porta a Valparaíso un complet programa composat per una inèdita i destacada selecció de documentals internacionals i nacionals, un taller de desenvolupament i un de documental interactiu, conferències obertes al públic i activitats de networking professional.

S’estrenaran 7 documentals xilens en competició amb l’objectiu de potenciar i difondre l’audiovisual nacional. S’han rebut propostes de diferents regions del país, i la selecció final la composen:

 

  1. Como me da la gana II, Director Ignacio Agüero, 2016.
  2. El Rastreador de Estatuas, Jerónimo Rodríguez, 2015.
  3. La Ciudad Perdida, Director Francisco Hervé, 2016.
  4. La Máquina Voladora, Director Vicente Barros, 2016.
  5. Niña Sombra, Directora María Teresa Larraín, 2016.
  6. Roberto Bolaño, La Batalla Futura, Director Ricardo House, 2016.

Aquests  documentals competiran pel Premio al Millor  Documental Xilè, el Premi DocsBarcelona del Mes i el Premi del Públic.

The Promise, de Markus Vetter, Syrian Love Story de Sean McAllister, Game Over, d’Alba Sotorra, o Freightened de Denis Delestrac són alguns dels títols que conformen la Secció Oficial que presenta 10 pel·lícules en competició  pel Premi a la Millor Pel·lícula i el Premi del públic.

Des d’avui i fins el proper dimecres, 5 espais de la ciutat, entre ells la Cineteca de la PUC Valparaíso, impulsors estratègics del festival, oferiran a la ciutat el millor  talent i programació documental.

25/11/2016 General