DocsBarcelonaValparaíso anuncia els seleccionats per a participar en la secció xilena

El Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelonaValparaíso forma part d’una xarxa de 3  festivals que es duen a terme a Espanya, Colòmbia i Xile. En la seva primera edició, el festival se celebrarà del 25 al 30 de novembre, comptant amb una inèdita i destacada programació de documentals internacionals i nacionals, laboratori de projectes en desenvolupament, un taller de documental interactiu, conferències obertes al públic i intercanvi professional.

En la seva primera edició, el festival comptarà amb 7 documentals xilens competint amb la finalitat de potenciar i difondre l’audiovisual nacional. Amb la plena satisfacció d’haver rebut un gran nombre de propostes de diverses regions del país, anunciem que els documentals seleccionats per a la competició són:

 

  1. Como me da la Gana 2, Director Ignacio Agüero, 2016, 86′.
  2. Niña Sombra, Directora María Teresa Larraín, 2016, 75′.
  3. La Maquina Voladora, Director Vicente Barros, 2016, 71′.
  4. Roberto Bolaño, La Batalla Futura, Director Ricardo House, 2016, 80′.
  5. La Ciudad Perdida, Director Francisco Hervé, 2016, 77′.
  6. De Vida y de Muerte, Director Pedro Chaskel , 2015, 42′.
  7. El Rastreador de Estatuas, Jerónimo Rodríguez, 2015, 71′.

 

Els documentals competiran pels següents premis:

  • Premi al Millor Documental Xilè atorgat pel jurat del Festival, que consisteix en generar un Màster DCP (Digital Cinema Package) proporcionat per l’agència de postproducció Kine Imágenes. 
  • Premi DocsBarcelona del Mes que consisteix a formar part de la graella del programa de distribució DocsBarcelona del Mes, per a ser exhibit durant el mes de desembre del 2016 en 5 sales de Xile, com també formar part de la secció competitiva Latitud del Festival DocsBarcelona que es realitzarà al maig de l’any 2017. Aquesta selecció agrupa els millors documentals de la enínsula Ibèrica i d’Amèrica Llatina.
  • Premi del Públic

 

Agraïm a tots els postulants pel seu interès en aquesta nova iniciativa, que busca fer de cada edició un retrat de la societat amb la voluntat de sensibilitzar, entretenir i enriquir el diàleg a través dels espectadors, mitjans de comunicació, institucions i professionals. D’aquesta forma el contingut del DocsBarcelonaValparaíso treballa diversos àmbits segons les pel·lícules que selecciona. Volem fer de l’experiència de veure documentals una eina de canvi i apoderament social.

 Us esperem al Festival!

25/10/2016 Festival