“La familia chechena” guanya el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel•lícula

La producció argentina La familia chechena, documental radical que transmet la vibració d’un territori oprimit, guanya el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula.

La familia chechena (Argentina, 2015), ha obtingut el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula, dotat amb 5.000€. El jurat del festival, integrat per Jordi Balló, Amaia Esparza, Anita Reher i José Sánchez Montes, reconeix en el treball de Martín Solá “una manera poètica de fer sentir l’interior d’una comunitat i de mostrar la identitat d’un poble en un context de violència històrica, a través d’un fort compromís amb la forma.”

El cuarto de los huesos, de Marcela Zamora, una mirada audaç sobre la violència a El Salvador, conquereix el Premi Amnistia Internacional Catalunya i una Menció especial del jurat.

El Premi Nou Talent reconeix el debut en el llargmetratge de la polonesa Karolina Bielawaska amb Call me Marianna.

El documental colombià Paciente, de Jorge Caballero, un retrat de la lluita, l’amor i la generositat d’una mare, s’imposa en el premi Latitud DocsBarcelona, patrocinat per Antaviana Films.

La producció catalana Metamorphosis, de Manuel Pérez, ha estat doblement reconeguda: pels espectadors amb el Premi del públic i pel jurat amb una Menció especial.

Els premis del públic més jove

Soleà, els néts dels altres catalans, de Marc Hernández, Maria Llinás, Natàlia Morales i Marta Vivet, ha estat guardonat amb el Premi DOC-U, patrocinat per OVIDE, amb una dotació de 1.000€ en espècies.

El premi Docs&Teens, atorgat pel públic assistent, ha recaigut en Joana Biarnés, una entre tots, d’Òscar Moreno i Jordi Rovira.

docs5-3

29/05/2016 General