DocsBarcelona presenta la programació del festival

Cat Horitzontal Curt Logos Baixa

DocsBarcelona presenta la programació del festival

El sistema bancari qüestionat

Les projeccions arrenquen el 27 de maig amb La Llista de Falciani del director Ben Lewis, una coproducció entre Alemanya i Catalunya que explica la historia de la fi dels comptes bancaris secrets i l’evasió fiscal descoberta arran del robatori de dades que Hervé Falciani va fer a l’HSBC el 2009. A l’ombra de la crisi econòmica, aquesta filtració ha canviat les regles del joc. El dia següent, l’Auditori de la Pedrera acollirà una màster class on podrem conèixer de primera mà l’experiència de l’equip.

En la mateixa línia, El Visionari. L’home que preveia l’economia mundial ens presenta la figura de Martin Armstrong, un consultor de finances que va dissenyar un model matemàtic que prediu els grans canvis econòmics. Greece: Days of Change retrata la crisi grega a través de tres personatges que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo.

La llista de Falciani_10

La força dels protagonistes

Dancing with Maria, d’Ivan Gergolet, tancarà el festival. La pel·lícula ens descobreix la ballarina argentina de 93 anys María Fux, un testimoni de la lluita contra les fronteres del propi cos i de les limitacions autoimposades. Un cant a la llibertat personal i a la superació.

Altres històries que aposten per la força dels seus protagonistes i que es veuran al festival són Game OverEls Böhm, arquitectura d’una famíliaThe Mulberry House, Ne Me Quitte Pas o Tea Time.

Game Over_06 

Tauler de joc internacional

Dos anys després de guanyar el Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula amb The Act of Killing, el realitzador nord-americà Joshua Oppenheimer torna al certamen amb l’altra cara de la història, La Mirada del Silencio (The Look of Silence). Si The Act of Killing era un retrat de la impunitat dels botxins de Suharto, La Mirada del Silencio porta als espectadors l’emocionant testimoni de les víctimes.

La seva productora, Signe Byrge Sørensen, nominada a l’Òscar per la primera de les pel·lícules, explicarà en 7 seqüències els moments més destacats de la seva filmografia a la ja clàssica Master Class del DocsBarcelona “7 plans 7”. Democrats o La Vida es Sagrada també posen damunt la taula qüestions d’actualitat política.

TLOS IMAGE FOR ALL KEY ARTWORK Inong  - Lars Skree@Final Cut for Real

Explorar el passat

La memòria històrica més propera quedarà exposada a Temps de Caritat, un retrat de l’Antiga Casa de la Caritat de Barcelona —seu actual del CCCB— i dels que hi van passar la seva infantesa; i a Las Sinsombrero, una reivindicació de les dones que van formar part de la revolució cultural de la Generació del 27 i que podrà veure’s en visionat interactiu, un format completament nou.

Las Sinsombrero_1

Un món més sostenible

Les línies del nou escenari post-globalització queden ben recollides en propostes entorn l’explotació dels recursos naturals i el canvi climàtic –Virunga, Good Things Await, Bikes VS Cars, Los Castores-, o el canvi social –Spartans, Alentejo, Alentejo, El Tram Final, Monte Adentro-.

Monte Adentro_01

Consulta AQUÍ tota la programació.

29/04/2015 Edició 2015, Festival